Kortkolom sport

Robben verlengt toch contract Bayern: 2015

München. Arjen Robben heeft zijn contract bij Bayern München verlengd tot de zomer van 2015. De vorige verbintenis van de 28-jarige vleugelspits zou volgend jaar aflopen. „We zijn heel blij dat we de samenwerking kunnen voortzetten”, zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de clubsite. „Hij is heel belangrijk voor ons en een garantie voor succes in de toekomst.” Robben en Bayern waren maanden in gesprek. De voorbije weken zou de Nederlander zijn gaan twijfelen over een langer verblijf in München, omdat hij niet tevreden was over de reactie van de clubleiding op een klap die hij had gekregen van zijn Franse ploeggenoot Franck Ribéry. „Bayern is als een familie voor mij, ik voel me hier thuis”, ontkracht Robben de veronderstelde problemen bij zijn werkgever. Robben speelt sinds 2009 voor Bayern, dat hem overnam van Real Madrid. Eerder speelde hij bij Groningen, PSV en Chelsea. Bayern kan deze maand de beker en de Champions League winnen. De landstitel ging naar Dortmund. (NRC)

Vlemmings opvolger Lammers bij Excelsior

Rotterdam. Leon Vlemmings is volgend seizoen trainer van Excelsior. De 42-jarige coach, nu werkzaam bij het Cypriotische AEK Larnaca, tekent bij de hekkensluiter van de eredivisie een tweejarig contract. Vlemmings is opvolger van John Lammers, die vorige week te horen kreeg dat hij deze zomer moet vertrekken. Vlemmings was jaren jeugdtrainer van PSV en ook hoofdtrainer van FC Eindhoven. Bij Feyenoord was hij in twee perioden interim-trainer, na het vertrek van Gertjan Verbeek in 2008 en Mario Been in 2011. In december vorig jaar vertrok Vlemmings naar Cyprus. Hij kent Excelsior goed van zijn tijd bij Feyenoord, dat een samenwerkingsverband heeft met de club uit Kralingen die vermoedelijk degradeert naar de eerste divisie. Excelsior moet op de laatste speeldag winnen van PSV om een kans te houden op handhaving. (Novum)

Bergkamp na Rooney mooiste goal Engeland

Londen. Wayne Rooney heeft Dennis Bergkamp verslagen in de strijd om het mooiste doelpunt in de Premier League van de laatste twee decennia. De omhaal waarmee de 26-jarige spits van Manchester United vorig jaar de stadsderby tegen City besliste, kreeg 26 procent van de stemmen. Het kunststukje dat Dennis Bergkamp voor Arsenal in 2002 leverde tegen Newcastle, eindigde met 19 procent op de tweede plaats. Hij tikte de bal, met zijn rug naar de goal, rechts langs een verdediger en draaide zelf linksom weg, om de bal vervolgens met binnenkant voet in het doel te schieten. Zijn Franse ploeggenoot Thierry Henry werd derde met een volley van grote afstand tegen Manchester United. (NRC)

Boulahrouz vertrekt na vier jaar bij Stuttgart

Stuttgart. Khalid Boulahrouz vertrekt na vier jaar bij VfB Stuttgart. De 30-jarige verdediger wil zijn contract bij de Duitse voetbalclub niet verlengen. Dat zei technisch directeur Fredi Bobic gisteren tegen Bild. Boulahrouz maakte in 2001 zijn debuut in de eredivisie bij RKC. In 2004 vertrok hij naar HSV. Na periodes bij Chelsea en Sevilla kwam hij in 2008 bij Stuttgart. De vijftigvoudig international herstelt van een teenbreuk. Hij hoopt op tijd fit te zijn voor het EK dat over een maand begint. (NRC)

Meppelink assistent Van ’t Schip in Mexico

Guadalajara. Rob Meppelink wordt assistent-trainer van John van ’t Schip bij de Mexicaanse voetbalclub Chivas Guadalajara. Johan Cruijff is daar adviseur en was verantwoordelijk voor de aanstelling van Van ’t Schip.