Ik leefde in een wereld van mist

Casualty of war. War veteran blinded during World War 2, Alf Lockhart, (UK, 1918) From the series The Eyes of War. Europe west, Veterans, soldier, old people, aged, WWII, World War II, World War 2, veteran, soldiers, army, military, portrait, elderly, senior, man, face, faces, retired, pensioner, eyes, blind, blinded, warblind, warblinded, victim, war, warvictim, war victim, wounded, war wounded, warwounded, health, UK, United Kingdom, Great Britain, England, eye, blindness, second World War, casualty, battle, fight, fighting, violence, war-blind, war-blinded Oorlogsslachtoffer. Oorlogsveteraan blind geworden tijdens de Tweede Wereldoorlog, Alf Lockhart, (Groot Brittannie, 1918) Uit de serie: De Ogen van de Oorlog. Europa west, oorlogsveteraan, veteranen, oorlog, soldaat, bejaard, geallieerden, portret, slachtoffer, oorlogsslachtoffer, blind, oorlogsblind, blinde, veteraan, gewond, gezondheid, oog, ogen, Engeland, oud, bejaarde, senioren, bejaarden, blindheid, tweede wereldoorlog, WOII, WO2, WO-2, WO-II, Groot Brittannie, Groot-Brittannie, vechten, gevecht, geweld, Alter, Zweiter Weltkrieg, Veteranen, Krieg, Kriegsveteran, blind, Blinder, Kriegsopfer, Opfer, Auge, Augen, Gesundheit, Blindheit, Blinde, Grossbritannien, Europa, Kampf, Kaempfen, Gewalt, Kriegsblind, Kriegsblinder, Kriegsblinden, Photo: Martin Roemers

Alf Lockhart (Verenigd Koninkrijk, 1918)

Ik werd door de Japanners als krijgsgevangene tewerkgesteld aan de Birma-spoorlijn. Ik was nog maar een schaduw van mezelf en leefde in een wereld van mist. Veel gevangenen gingen dood aan dysenterie, malaria en ondervoeding. Ik heb er door vitaminegebrek mijn gezichtsvermogen grotendeels verloren. (...) Na de oorlog heb ik mijn oude beroep als meubelmaker weer opgenomen. Mijn gezichtsvermogen heeft zich nooit meer hersteld. Ik zie niets in het midden. Als ik iemand aankijk zie ik alleen zijn kin, zijn haar, en zijn oren.