Het is nu officieel, Mark Rutte is wederom lijsttrekker voor de VVD

Het hoofdbestuur droeg Mark Rutte vorige week voor en de VVD-leden stelden geen tegenkandidaat. Foto Reuters / Robin van Lonkhuijsen

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september is Mark Rutte lijsttrekker voor de VVD. Het hoofdbestuur droeg Mark Rutte vorige week voor en de VVD-leden stelden geen tegenkandidaat. Dat meldt de partij.

Tegenkandidaten konden zich vandaag tot 12.00 uur aanmelden. Potentiële Kamerleden kunnen zich nog tot en met 11 mei aanmelden. De definitieve lijst wordt, na een ledenraadpleging, op vrijdag 29 juni vastgesteld.

De VVD won onder de leiding van Rutte de verkiezingen van 2010. Rutte wist negen zetels te winnen, en de VVD werd met 31 zetels de grootste partij in het parlement. Rutte werd op 7 oktober 2010 door de koningin benoemd tot formateur, met als opdracht een kabinet te vormen van VVD en CDA. Dat kabinet werd op 14 oktober beëdigd en diende tot en met 24 april.