Exit poll

Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar de binnenkant van dit imposante gebouw. Vandaag leek mij een uitgelezen kans om eens een kijkje te nemen”, vertelt Jelena Stevic (26) uit Amsterdam.

Samen met haar zoontje Roman (2) bezocht Stevic vandaag de film Casper & Lisa, die deel uitmaakt van het Fantastisch Kinderfilm Festival in Eye. De voorstelling bestaat uit drie korte afleveringen waarin Casper en Lisa, twee ondernemende puppy’s, allerlei avonturen beleven. „We kijken er samen regelmatig naar op tv en ik vind het erg geschikt voor kinderen: niet te luid, niet te druk en vooral lekker kort. Bovendien is het slecht weer vandaag, dus een bioscoopbezoek vormde een mooie uitkomst.”

Over de filmzaal van Eye is Jelena Stevic erg te spreken. „Ik vind het een heel gezellige bioscoop. Het heeft heel veel sfeer, ondanks dat het zo modern is. Dat had ik niet verwacht.” Ook de kindvriendelijkheid van het gebouw spreekt haar aan. „Het is geruststellend dat er rekening is gehouden met kinderen. Er zijn geen steile trappen en het is heel overzichtelijk. Mijn zoontje Roman kon hierdoor lekker rondrennen.”

Ze komt zeker een keer terug. „Het is een fantastisch uitje, ook met kleine kinderen. Als het binnenkort weer regent komen wij absoluut terug.”

Florine van der Does