De mooiste Premier League-goals ooit: alleen Rooney blijft Bergkamp voor

Dennis Bergkamp. Foto Hollandse Hoogte / Rene Bouwman

Een kans om de wondergoal van Bergkamp van tien jaar geleden weer eens uit de kast te halen, laten we niet liggen. Omdat de Premier League twintig jaar bestaat, is een lijst gemaakt met de mooiste doelpunten. De magnifieke draai van Bergkamp werd tweede - achter de omhaal van Rooney, ook niet misselijk.

Meer dan driehonderdduizenden voetballiefhebbers stemden op de genomineerde doelpunten. Ruim een kwart koos voor United-spits Wayne Rooney, die in februari 2011 tegen Manchester City besloot om dit te doen met een voorzet van Nani:

http://youtu.be/rEJNDno0cbU

Bijna twintig procent van de stemmen ging naar onze landgenoot. We schrijven maart 2002, voor Arsenal tegen Newcastle United. Bobby Robson, toen manager bij Newcastle, zei na de wedstrijd dat hij zijn verdediging niets kwalijk kon nemen. “We hebben maar te accepteren dat Bergkamp iets geweldigs heeft gedaan.”

Derde werd Thierry Henry, met deze bijzondere boogbal uit 2000.

Ook toen de Premier League tien jaar bestond, werd de verkiezing gehouden. Toen won deze lob van een nog jonge David Beckham in augustus 1996:

http://youtu.be/GKqqkW3ymxs