Weer

Ook in het zuidoosten gaat in het weekeinde de temperatuur verder omlaag. De luchtsoort waar we ons in bevinden is van oorsprong niet koud, maar onder de bewolking komt het kwik overdag niet hoog. Met een beetje zon schiet de temperatuur wel snel omhoog. Zo wordt het in Limburg morgen maximaal 20 graden.

Vanavond en vannacht zijn er vooral in het oosten, zuiden en midden enkele opklaringen. Het is kalm en vrijwel overal droog en het wordt 8 tot 10 graden.

Ook morgen start rustig. In het zuiden, oosten en deels midden is er wat ruimte voor zon. De meeste zonneschijn is daarbij voor Limburg, waar ook in de middag de zon regelmatig schijnt. Daar wordt het het warmst, rond 18 graden, in de heuvels lokaal 19 graden. In de noordwestelijke helft van het land blijft het een stuk frisser: 11 tot 14 graden.

Lokaal valt morgen een bui, ook in het zuidoosten. De meeste plekken blijven overwegend droog. De wind is zwak tot matig en draait van zuidwest naar noordwest.

In het weekeinde schijnt in het noorden en noordwesten de zon af en toe. In het zuidoosten valt soms een beetje regen. Heel Nederland bevindt zich in frisse lucht met maxima tussen 9 en 11 graden.