Video: trainer Fiorentina belaagt eigen speler

Trainer Delio Rossi van Fiorentina valt speler Adem Ljajic aan.

Als voetballers met elkaar op de vuist gaan, kijkt amper iemand daar meer van op. Een trainer die één van zijn eigen spelers aanvalt, komt minder vaak voor. De Italiaanse voetbalclub Fiorentina heeft gisteren zijn trainer Delio Rossi ontslagen, nadat hij één van de eigen spelers had belaagd.

De trainer haalde na ruim 32 minuten spelen tegen Novara de Serviër Adem Ljajic naar de kant bij een 0-2-achterstand. De speler was het duidelijk niet eens met de beslissing van zijn coach, maakte een paar opmerkingen en stak sarcastisch zijn duim op.

Dat liet Delio Rossi zich niet over zijn kant gaan. Tot tweemaal toe probeerde hij Ljajic te slaan. Bekijk hieronder de beelden:

http://www.youtube.com/watch?v=Wuenaf3fxwE

Meteen na afloop van de wedstrijd maakte de voorzitter van Fiorentina het ontslag van Rossi bekend. Dat de wedstrijd uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel eindigde mocht niet baten.

Het is overigens niet de eerste keer dat een Italiaanse trainer één van zijn eigen spelers aanvalt. Dat deed Pescara’s Tom Rosati in het seizoen van 1983 bij speler Vittorio Cozzella. Bekijk hieronder de beelden van helaas niet al te beste kwaliteit: