Student VS vergeten in bewaarcel

Na twee dagen geboeid te zijn opgesloten in een krappe bewaarcel en wanhopig door gebrek aan eten en drinken, hield Daniel Chong op met zich af te vragen waarom hij niet werd vrijgelaten. Hij begon te denken aan hoe hij in leven kon blijven. L ater dacht hij hoe hij zelfmoord kon plegen.

Chong (23), student aan de Universiteit van California in San Diego, was meegenomen bij een drugsinval maar nergens van beschuldigd. Hij werd vier dagen vergeten, begon zijn eigen urine te drinken om in leven te blijven, voordat verbaasde agenten van de DEA, de speciale Amerikaanse antidrugsrecherche, zijn celdeur openenden.

„Ik kon me niet voorstellen dat deze behandeling was toegestaan,” zei Chong tegen AP. Na zijn vrijlating moest hij vijf dagen bijkomen in een ziekenhuis wegens uitdroging, nierfalen, krampen en een geperforeerde slokdarm. Hij verloor 6,8 kilo.

Zijn advocaten hebben een claim ingediend van 15 miljoen euro, omdat hun client volgens hen door de DEA is blootgesteld aan marteling.

Het hoofd de DEA in San Diego heeft gezegd dat de zaak „zeer verontrustend is” en zal worden onderzocht. Chong zei dat niemand van de DEA contact heeft opgenomen om excuses aan te bieden. (AP)