Seattle heeft er een superschurk bij: Rex Velvet

Rex Velvet. Foto YouTube

Wat heeft elke superheld nodig? Een superschurk die hem of haar definieert. Wie is Batman zonder de Joker? Superman zonder Lex Luthor? Phoenix Jones zonder…… Rex Velvet?

‘Superheld’ Phoenix Jones (echte naam Ben Fodor), de zelfbenoemde ‘bewaker van Seattle’, patrouilleert de straten van zijn stad om vechtende dronkaards uit elkaar te halen (video), katten uit bomen te halen en meest recentelijk nog rellen te voorkomen op de Dag van de Arbeid. Sinds 2010 doet hij dat samen met zijn vrienden van de Rain City Superhero Movement zoals Red Dragon en Buster Doe.

Maar misschien moet Jones zich zorgen gaan maken nu ook real life ‘schurken’ lijken te verschijnen. Schurken zoals Rex Velvet. Die kondigde deze week zijn kruistocht tegen Phoenix Jones aan op YouTube met een performance die regelrecht uit The Dark Knight komt.

Het filmpje getuigt van zelfspot en commercieel denken, maar wie weet wordt Rex Velvet nog eens een geduchte tegenstander van de Rain City Superhero Movement.

Zijn verschijning luidt wel een nieuw hoofdstuk in voor de ongeveer tweehonderd huis-, tuin-, en keukenhelden in de VS: de opkomst van de schurk.