Oud-minister Hans Wijers beoogd voorzitter RvC Ajax

Oud-minister Hans Wijers is de beoogde nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Dat maakte de directie van de Amsterdammers vanmiddag bekend. Ook oud-Ajax-speler Theo van Duivenbode en Leo van Wijk worden op 14 juni tijdens de buitengewone algemene vergadering voor aandeelhouders voorgedragen.

Hans Wijers nam vorige maand afscheid als voorzitter van Akzonobel

Oud-minister Hans Wijers is de beoogde nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Dat maakte de directie van de landskampioen vanmiddag bekend. Ook oud-Ajax-speler Theo van Duivenbode en Leo van Wijk worden op 14 juni tijdens de buitengewone algemene vergadering voor aandeelhouders voorgedragen.

De 61-jarige Wijers nam vorige maand afscheid als voorzitter van de raad van bestuur van chemieconcern AkzoNobel. Hij was tussen 1994 en 1998 minister van Economische Zaken voor D66. De 65-jarige Van Wijk, een jeugdvriend van Johan Cruijff, werd vooral bekend als topman van KLM.

Raoul du Pré, chef van de politieke redactie van de Volkskrant, reageert op Twitter:

Twitter avatar raouldupre Raoul du Pré Hans Wijers in één week tijd van beoogd leider zakenkabinet naar commissaris bij Ajax. Is dat de weg omhoog of naar beneden? #ajax

De voorgenomen benoeming van het drietal wordt gesteund door de drie grootste aandeelhouders van AFC Ajax NV, die samen meer dan negentig procent van de aandelen bezitten. Ook de ondernemingsraad kan zich vinden in de aanbevelingen van Wijers, Van Duivenbode en Van Wijk.

De raad van commissarissen moet uiteindelijk uit vijf personen bestaan. De komende tijd worden de overige twee vacatures ingevuld.