Ontvoerde jongen in Maleisië is terecht

De 12-jarige Nayati Moodliar uit Son en Breugel, die vrijdag werd ontvoerd in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, is terecht. Hij werd vanochtend (lokale tijd) met zijn familie herenigd.

De Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur laat weten dat de jongen het goed maakt. „Hoewel het duidelijk een traumatische ervaring voor hem is geweest, lijkt hij in goede gezondheid te zijn”, zegt de familie in een persverklaring.

Op de websites Twitter en Facebook plaatste vader Sham vanochtend foto's van zijn ongedeerde zoon, te midden van familie.

Nayati Moodliar werd vorige week voor de internationale school in Kuala Lumpur door drie mannen een auto in gesleurd en meegenomen. Sindsdien ontbrak ieder spoor. De Maleisische premier Najib Razak sprak zijn zorgen uit over het lot van Nayati.

Maleisische media melden dat de ontvoerders een „aanzienlijke hoeveelheid” losgeld hebben gekregen. De jongen zou langs de snelweg zijn vrijgelaten.

Het gezin Moodliar, dat de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse nationaliteit heeft, woonde elf jaar in het Brabantse Son en Breugel. Vorig jaar vertrokken zij naar Maleisië voor het werk van de vader. In het dorp werden de ontwikkelingen op de voet gevolgd. Burgemeester Hans Gaillard van Son en Breugel laat aan Omroep Brabant weten blij te zijn met de goede afloop.