Nagenieten: bekijk de hoogtepunten uit kampioenswedstrijd Ajax

Fans van Ajax vieren het winnen van de landstitel op het Leidseplein in Amsterdam. Foto NRC / Olivier Middeldorp

Dat Ajax voor de 31e keer landskampioen is, weten we inmiddels wel. Voor de mensen die de wedstrijd gisteren gemist hebben of gewoon nog even na willen genieten, hebben we wat beelden verzameld.

Eerst maar eens de kampioenswedstrijd. Eigenlijk was die afgelopen zondag al tegen FC Twente, maar gisteravond in eigen huis was het zowel mathematisch officieel als ook vooral gewoon leuker. Lekker in het eigen Mokum:

En dan is het aan aanvoerder Jan Vertonghen om die schaal voor de tweede keer in twee jaar omhoog te houden. Zo heb je zeven jaar lang geen enkele landstitel, en zo prolongeer je ‘m plots:

Voor de fans is nauwelijks iets mooiers dan de spelers te zien ontladen na het laatste fluitsignaal. Een zeer bewogen seizoen voor de club, in alle geledingen, werd met een knaller afgesloten:

In Amsterdam gaan ze er nogal prat op dat ze drie sterren op het shirt hebben. Vorig jaar kreeg Ajax de dertigste stempel op de kaart. Gisteravond kwam daar dus zomaar weer een kampioenschap bij. Een overzichtje:

En vanavond is er dan de huldiging op een parkeerplaats bij de Arena. Het is dan wel feest, maar niet zo erg feest dat dit gevierd kan worden zonder dat de burgemeester bang is dat zijn binnenstad aan puin wordt geslagen. Dus dan maar naar het asfalt bij het stadion, waar dit seizoen Johan Cruijff nog wist te schitteren. Gisteravond werd er overigens wel gevierd in het centrum: