Lufthansa lijdt bijna half miljard verlies en schrapt 3500 banen

Een Boeing 747-8 van Lufthansa. De Duitse luchtvaartmaatschappij schrapt 3500 banen.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt wereldwijd 3500 banen om kosten te besparen en de achterblijvende winst te verhogen. De aankondiging volgt op het nieuws dat het bedrijf in het eerste kwartaal een verlies heeft geleden van 397 miljoen euro.

Lufthansa, de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa, wijdt het verlies aan hogere brandstofkosten en belastingen. Het bedrijf zegt dat het de inkrimping van het personeelsbestand “de komende jaren” wil bereiken door het samenvoegen van functies en het schrappen van “activiteiten die geen meerwaarde voor klanten opleveren”. Het gaat vooral om administratieve functies.

Schrappen banen ‘onvermijdelijk’

Topman Christoph Franz noemde het schrappen van banen “onvermijdelijk”.

“Alleen op die manier kunnen we op de lange termijn banen behouden en nieuwe creëren.”

Eind maart waren er in totaal 120.898 mensen werkzaam voor Lufthansa. Lufthansa wil met de sanering het bedrijfsresultaat met anderhalf miljard verbeteren in 2014 ten opzichte van 2011.