Kortkolom sport

Real behaalt 32ste titel in Spaanse competitie

Bilbao. Real Madrid is gisteravond voor de 32ste keer in de clubhistorie voetbalkampioen van Spanje geworden. Voor de ploeg van José Mourinho – die eerder met Porto, Chelsea en Inter kampioen werd – volstond een 3-0 uitzege bij Athletic Bilbao. Concurrent Barcelona won ook, met 4-1 van Malaga, maar kan met nog twee speelronden te gaan het gat van zeven punten niet meer dichten. Real werd voor het laatst landskampioen in 2008 en eindigde sindsdien driemaal als tweede achter Barça. Ronaldo heeft na zijn treffer in Bilbao nu 44 competitietreffers gemaakt. In totaal maakte hij dit seizoen 57 doelpunten voor Real. Ronaldo’s concurrent op de topscorerslijst is Lionel Messi, die gisteravond drie keer scoorde voor Barcelona tegen Malaga en zijn totaal op 46 competitietreffers bracht. Messi is Gerd Müller gepasseerd als meest scorende speler in alle competities. Der Bomber scoorde in het seizoen 67 keer voor Bayern München. Messi staat nu op 68 treffers en heeft nog een Spaanse bekerfinale en twee competitieduels om zijn saldo op te krikken. (NRC)

Spurs en Newcastle nu vierde, Chelsea verliest

Londen. Chelsea heeft gisteravond in de strijd om een plaats in de Champions League van volgend seizoen een gevoelige nederlaag geleden. De Londense club verloor op eigen veld met 2-0 van directe concurrent Newcastle United en blijft steken op de zesde plaats. Alleen als Chelsea over twee weken de finale van Bayern München wint, mogen The Blues als titelverdediger volgend seizoen meedoen aan de Champions League. Tottenham Hotspur deed goede zaken door met 4-1 van degradatiekandidaat Bolton Wanderers te winnen. Rafael van der Vaart was een van de doelpuntenmakers. Bolton-speler Fabrice Muamba, die op 17 maart werd getroffen door een hartaanval, keerde voor het eerst terug in eigen stadion, maar speelde nog niet. De Spurs hebben evenveel punten als Newcastle maar een beter doelsaldo – en een puntje minder dan nummer drie Arsenal.

Volleybalsters verslaan Europa’s beste Servië

Ankara. De Nederlandse volleybalsters hebben gisteren voor een verrassing gezorgd op het olympisch kwalificatietoernooi. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen won in het Turkse Ankara met 3-2 van Europees kampioen Servië: 20-25, 28-30, 28-26, 30-28 en 15-11. Nederland, dat dinsdag met 3-1 van Polen verloor, overleefde tegen Servië in de derde en vierde set wedstrijdpunten. De nationale vrouwenploeg moet morgen van wereldkampioen Rusland winnen om een plaats in de halve finale af te dwingen. Alleen bij toernooiwinst plaatsen de volleybalsters zich voor de Olympische Spelen in Londen. (Novum)

Badmintonster Yao Jie mag naar de Spelen

Rotterdam. Badmintonster Yao Jie mag naar de Olympische Spelen. Op de geschoonde wereldranglijst behoort de Nederlandse sinds vandaag tot de beste zestien speelsters. Dat was de eis van NOC*NSF om te mogen worden voorgedragen. Technisch directeur Eline Coene van de badmintonbond heeft vandaag de voordracht naar de sportkoepel gestuurd. (NRC)

Milan verkleint marge met Juventus tot punt

Milaan. AC Milan heeft gisteravond in de Serie A het gat met koploper Juventus verkleind tot een punt. De titelhouder uit Milaan won thuis met 2-0 van Atalanta, terwijl de uitdager uit Turijn thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen Lecce. Er staan nog twee speelronden op het programma. Beide topclubs zijn al zeker van deelname aan de Champions League. (Novum)