Kijktips

A baby doll for parenting classes receives care on the subway in Toronto, Ontario, March 3, 2012. The baby doll requires regular feeding and many other attentions a real baby needs. REUTERS/Hyungwon Kang (CANADA - Tags: SOCIETY HEALTH EDUCATION) REUTERS

film

The Boy in the Striped Pyjamas (Mark Herman, 2008, Engeland/VS).

Verfilming van John Boynes allegorische novelle bekijkt de Holocaust door de ogen van een kind: het negenjarige zoontje van een naziofficier, dat té naïef in de wereld staat en door de hekken van een vernietigingskamp heen vriendschap sluit met een joods jochie. Shoah voor beginners. Net5, 20.30-22.25u.

Valkyrie (Bryan Singer, 2008, VS/D).

Carice van Houten en Halina Reijn zijn edelfiguranten in onderhoudende historische thriller over de mislukte bomaanslag op Hitler onder leiding van kolonel Claus von Stauffenberg op 20 juli 1944. Thriller neemt de nodige moeite om de complexe gebeurtenissen recht te doen. Met Tom Cruise als Stauffenberg. Veronica, 20.30-22.55u.

informatief

Draagmoeder gezocht.

Eerste aflevering van vijfdelige serie waarin Anita Witzier een jaar lang twee homoparen en twee heterostellen volgt die een kind willen. De reeks wil de ethische, fysieke en juridische dilemma’s van het draagmoederschap onder de aandacht brengen. Ned.1, 21.25-22.15u.

Holland Doc: De verlossing van de naakte generaal.

Generaal Joshua Blahyi was tijdens de Liberiaanse burgeroorlog naar eigen zeggen verantwoordelijk voor de dood van 20.000 mensen. Hij moordde bij voorkeur naakt omdat hij dacht dat het bloed van de slachtoffers op zijn huid hem onschendbaar maakte. Nu is hij christen, werkt als evangelist en vraagt zijn slachtoffers om vergiffenis. Ned.2, 22.55-00.00u.

Radio

Avondconcert: Futures.

Het Calefax Rietkwintet, rechtstreeks uit het Muziekgebouw aan ’t IJ. Gespeeld worden o.a. wereldpremières van Theo Loevendie, Yannis Kyriakides en Klas Torstensson. Radio 4, 20.02-23.00u.