DSM neemt Amerikaanse medicijnfabrikant over

Chemiebedrijf DSM neemt voor 275 miljoen euro Kensey Nash over, een Amerikaanse producent van biomedische materialen. DSM betaalt 38,50 dollar per aandeel van de beursgenoteerde onderneming, 33 procent meer dan de slotkoers van gisteren, zo meldt persbureau Dow Jones.

De raad van bestuur en de raad van commissarissen van het Amerikaanse bedrijf hebben laten weten achter de overname te staan en hebben aandeelhouders een positief advies gegeven.

Voor 2012 wees DSM in februari, ondanks de winstgroei over het gehele afgelopen jaar, op de onzekere economische vooruitzichten en gaf verdere kostenbesparingsprogramma’s voor te bereiden.

Kensey Nash is producent van onder andere regeneratieve geneesmiddelen die erop gericht zijn beschadigde cellen, weefsels en organen te herstellen. Met de overname versterkt DSM haar biomedische activiteiten.