diversen

Uitsnede van Andy Hope 1930: X-Medley 1 (2012) Foto Hauser & Wirth

4 mei lezing

Publicist Shervin Nekuee houdt op 4 mei een pleidooi voor een historisch gewortelde bescheidenheid, ingegeven door zijn eigen ervaringen in Iran.

Aansluitend een rondetafelgesprek met de filosoof/schrijver Alicja Gescinska en historicus Rutger Bregman. 4 mei, 16 uur. Felix Meritis, Amsterdam. www.felixmeritis.nl

Conversations

Het Stedelijk Museum en de Rijksakademie presenteren de eerste editie van Conversations, een reeks van gesprekken tussen bekende kunstenaars, wetenschappers en tentoonstellingsmakers. Kunstenaar Andy Hope 1930 en kunsthistoricus John Welchman bijten op 8 mei de spits af.

Welchman is professor in de kunstgeschiedenis aan de University of California San Diego. Hij zal met Andy Hope 1930 spreken over diens recente werk en tentoonstellingen, waaronder de expositie Medley Tour London by Andy Hope 1930, die op dit moment in het Londense Hauser & Wirth te zien is.

8 mei, 20 uur. Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam. www.stedelijk.nl

Vogelzang

Vanaf 6 mei organiseert het Natuurhistorisch Museum Rotterdam elke eerste zondag van de maand een lezing. Tijdens de eerste editie vertelt een ecoloog bijvoorbeeld waarom vogels zingen. Met aansluitend een zangvogelexcursie door het Euromastpark waarbij de organisatie een zingende tjiftjaf, groenling en zwartkop garandeert. 6 mei, 15 uur. Natuur Historisch Museum, Rotteram. www.nmr.nl

Schoonheid Symposium

Een mooi gedekte tafel of een mooi gebouw om in te werken. Wie zich omgeeft met mooie dingen voelt zich daar beter bij. Blijkbaar is schoonheid in het dagelijks leven belangrijk. Maar was dat in de oudheid ook al zo? Hoe werd toen tegen schoonheid aangekeken? In Museum Het Valkhof is de tentoonstelling Waarom godinnen zo mooi zijn: liefde en schoonheid in de oudheid te zien. Op 11 mei bespreekt conservator Christian Greco een inleiding op de tentoonstelling. En Cees Leijenhorst, filosoof aan de Radboud Universiteit Nijmegen, bespreekt het belang van schoonheid voor de moderne mens. 11 mei, 14.00 , Museum het Valkhof, Nijmegen. www.museumhetvalkhof.nl