1992 Los Angeles

NWA: Fuck tha Police (1988) Ice Cube: Black Korea (1989)

„De rellen in Los Angeles begonnen na de vrijspraak van de politieagenten die de automobilist Rodney King in elkaar hadden geslagen. Vier jaar daarvoor had NWA (Niggers With Attitude) Fuck tha Police uitgebracht, een onverbloemd protest tegen het racistische optreden van de politie van Los Angeles.

„Uiteindelijk werden de rellen in Los Angeles de deprimerendste van allemaal. Eerst richtten de relschoppers zich tegen de politie, maar al snel belaagden ze ook de Koreanen en andere Aziaten die oprukten in de zwarte wijken. Het was een soort oorlog om grondgebied. Ice Cube heeft daar een nummer over gemaakt: Black Korea, een voorspellend nummer dat nog voorkomt in Spike Lees film Do The Right Thing uit 1989. ‘So don’t follow me, up and down your market / Or your little chop suey ass’ll be a target’, rapt Ice Cube. ‘Cause you can’t turn the ghetto – into Black Korea’.”