Zwemkampioen Dale Oen (26) overleden

FILE - In this Monday, July 25, 2011 file photo Norway's Alexander Dale Oen competes on his way to winning the gold medal in the men's 100m Breaststroke final at the FINA Swimming World Championships in Shanghai, China. The Norwegian Swimming Federation said Tuesday May 1, 2012, world champion Alexander Dale Oen has died after suffering a cardiac arrest. (AP Photo/Wong Maye-E, File) AP

De regerend wereldkampioen werd levenloos aangetroffen op de vloer van de badkamer in zijn hotel.

De Noorse zwemmer Alexander Dale Oen is op 26-jarige leeftijd overleden. De regerend wereldkampioen op de 100 meter schoolslag stierf tijdens een trainingskamp in Arizona aan een hartstilstand. Dat heeft de Noorse zwembond bekendgemaakt. Dale Oen werd maandag levenloos aangetroffen op de vloer van de badkamer in zijn hotel. In het ziekenhuis in Flagstaff kon slechts zijn dood worden vastgesteld.

Vorig jaar won Dale Oen zowel op het WK langebaan als op het EK kortebaan goud op de 100 meter schoolslag. Vier jaar geleden pakte hij bij de Olympische Spelen in Peking zilver op zijn favoriete onderdeel. In de VS bereidde de zwemmer zich voor op de Spelen van Londen, waar hij namens Noorwegen een van de belangrijkste medaillekandidaten was. Novum, AP