Weer

Vandaag bevindt Nederland zich nog in vrij warme lucht. Op de grens met het koele weer ontstaan gemakkelijk buien. Vanavond kan het plaatselijk onweren. Morgen trekt de buienzone verzwakkend het land uit. Vooral in het noorden valt in de ochtend nog af en toe regen. Overdag wordt het ook daar uiteindelijk droog, maar het blijft bewolkt. De zon is morgen niet of nauwelijks te zien. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het overdag een graad of 14.

Vrijdag ruimt de wind naar de noordwesthoek. Daarmee stroomt niet alleen nog koelere lucht het land binnen; ook de restanten van het buiengebied komen als het ware terug. Omdat de activiteit er geheel uit is, vallen er alleen nog een paar lichte buien. Verder blijft het bewolkt met opnieuw heel weinig ruimte voor de zon. Het kwik blijft steken bij een graad of 12.

Zaterdag kan het met name in het noorden een redelijke dag worden met geregeld zon. Het zuiden blijft gevoelig voor bewolking en mogelijk ook regen. Het is opvallend koud, met temperaturen tussen de 8 en de 10 graden.

Ook zondag en maandag hoeven we niet te rekenen op een terugkeer van warm lenteweer. Het blijft vrij koud en nogal wisselvallig, met maar weinig zonneschijn.