Teleaccursus voor de YouTube-generatie

“Biologie gaat over seks en over niet doodgaan. Daar zou iedereen in geïnteresseerd moeten zijn.” Sterke binnenkomer van Hank Greens eerste biologieles in de serie Crash Course. Onder dezelfde vlag en met dezelfde vlotheid dendert zijn broer John door de wereldgeschiedenis. “In slechts 15.000 jaar ging de mensheid van jagen en verzamelen naar onwaarschijnlijkheden als

“Biologie gaat over seks en over niet doodgaan. Daar zou iedereen in geïnteresseerd moeten zijn.” Sterke binnenkomer van Hank Greens eerste biologieles in de serie Crash Course. Onder dezelfde vlag en met dezelfde vlotheid dendert zijn broer John door de wereldgeschiedenis. “In slechts 15.000 jaar ging de mensheid van jagen en verzamelen naar onwaarschijnlijkheden als het vliegtuig, het internet en de dubbele cheeseburger.”

Hun gezamenlijke serie zou wel eens een prima manier kunnen zijn om de multitaskende Youtube-generatie wat algemene ontwikkeling door de strot te persen. De gebroeders Green ratelen zo snel dat je geen tijd hebt om op de stopknop te klikken. Elke tweede zin is een kwinkslag en zoals op YouTube bon ton is, worden zelfs ademhalingen eruit geknipt.

Iedere video duurt ruim tien minuten. Mocht iemand denken dat dat te lang is voor YouTube: iedere video wordt zo’n honderdduizend keer bekeken. De oudere staan intussen op een veelvoud. Samen hebben ze sinds eind januari 28 video’s gemaakt; het gemiddelde van één video per persoon per week willen ze veertig weken volhouden.