Polen verslaat volleybalsters

De nationale volleybalsters zijn het olympisch kwalificatietoernooi in Ankara begonnen met een 3-1 nederlaag tegen Polen: 25-18, 25-23, 23-25 en 25-13. Polen was op papier de makkelijkste tegenstander van Nederland, dat zes plaatsen lager staat op de wereldranglijst.

De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen speelt vandaag tegen Europees kampioen Servië en vrijdag tegen wereldkampioen Rusland. De beste twee plaatsen zich voor de halve finales. Zondag strijden de winnaars in de finale om het enige olympische ticket dat te verdienen is.

Nederland miste tegen Polen de oud-internationals Ingrid Visser en Francien Huurman en de geblesseerde Chaïne Staelens. De nieuwe bondscoach hield gisteren ook de ervaren spelverdeler Kim Staelens en libero Janneke van Tienen aan de kant. Zij maakten plaats voor Laura Dijkema en Myrthe Schoot. De Nederlandse aanval en blokkering bestond uit Manon Flier, Debby Stam, Maret Grothues, Caroline Wensink en Robin de Kruijf.