Nederlandse volleybalsters gaan onderuit tegen Polen

Een ticket naar de Olympische Spelen wordt na gisteren een moeilijk verhaal voor de Nederlandse vrouwenploeg.

Ankara. De Nederlandse volleybalvrouwen hebben op het olympisch kwalificatietoernooi een valse start gemaakt. In het Turkse Ankara werd gisteren het eerste groepsduel verloren van Polen. Nederland moet het toernooi winnen om naar de Olympische Spelen in Londen te mogen.

De mondiale nummer veertien was met 3-1 in sets te sterk (18-25, 23-25, 25-23, 13-25). Het Nederlandse vrouwenteam richtte zich zonder de gestopte internationals Ingrid Visser en Francien Huurman halverwege de tweede set nog wel even op, maar had in de vierde set niets meer in te brengen.

Polen was op papier de makkelijkste tegenstander van Nederland, dat twintigste staat op de wereldranglijst. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen neemt het vandaag op tegen Europees kampioen Servië, vrijdag is wereldkampioen Rusland de tegenstander.

De beste twee van de poule plaatsen zich voor de halve finales van zaterdag. Zondag strijden de winnaars daarvan om het enige olympische ticket dat is te verdienen. Voor de Nederlandse vrouwen is een olympisch ticket na gisteren een moeilijk verhaal geworden.

De Nederlandse volleybalmannen ontbreken sowieso op de Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Edwin Benne eindigde in november als laatste op het pre-olympisch kwalificatietoernooi in Osijek. De Nederlandse mannen verloren van Kroatië en Finland. Novum