Kinderbibliothecaris:’Zo’n kinderboekenhuis wil ik ook in onze bibliotheek!’

Een boekenhuisje in de Iowa City Public Library.

Met oude boeken die niemand meer wil lezen, hoef je niet direct naar de papierbak te lopen. Voor bibliotheken, boekhandels of particulieren met een overschot aan ‘oud papier’ geeft de blog Flavorwire een prachtige tip: maak er een bouwwerk van!

De meningen over deze ‘boekengebouwen’ zijn wel verdeeld. Op Flavorwire geeft iemand te kennen het vooral ‘zonde van de boeken’ te vinden: ‘deze boeken hadden een prachtige educatief doel kunnen dienen’. Een andere bezoeker sluit zich daarbij aan: ‘we kunnen ze beter lezen’.

Er zijn ook erg positieve reacties. Naast korte, als ‘very cool’, valt vooral de reactie op van kinderbibliothecaris Paula. Zij schrijft: ‘Ik vind het kinderboekenhuis geweldig. Ik werk als kinderbibliothecaris en wil dit ook in onze kindersectie!’

Misschien dat wat Nederlandse bibliothecarissen of boekhandelaren er hetzelfde over denken?

Mocht u niet genoeg oude boeken op voorraad hebben: wellicht dat u dankzij een ‘doneer uw oude boeken’ actie van leden of vaste klanten al een behoorlijke stapel kunt krijgen.