De trailer: Brave

*** Pixars laatste film Cars 2 was een ramp, maar de animatiestudio heeft genoeg krediet om 25 juli, als Brave uitkomt, toch in de agenda te zetten. Een middeleeuws avontuur met geinige Schotse accenten klinkt na How To Train Your Dragon niet nieuw, maar Brave heeft zijn eigen psychodynamiek. Puberende tomboy met vuurrood haar, prinses Merida, botst met nuffige moeder, koningin Elinor. Met pa als goedige loebas die het vrouwengedoe van ironisch commentaar voorziet. Deze nieuwe trailer geeft minder verhaal weg dan een eerdere ‘featurette’ voor de film, waarvan we leerden dat Merida in het bos per ongeluk een ‘tiny little ancient curse’ op haar clan heeft losgelaten en nu de schade moet herstellen. Maar de fijne punten van de plot blijven geheim, en zo hoort dat. (CvZ)

    • Coen van Zwol