De mooiste doelpunten van Ajax die leidden tot de 31e landstitel

Iedereen wist het al, alleen mathematisch moest het nog even definitief gemaakt worden. Ajax is voor de 31e keer landskampioen. Het seizoen van de Amsterdammers: ruzie en intrige op bestuursniveau maar een omgekeerd evenredig indrukwekkende prestatie van de mannen die het daadwerkelijk moesten doen.

Het Barcelona-voetbal dat Frank de Boer altijd al voor ogen had kwam er nog niet bepaald uit bij Ajax. Toch was in november, in de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb, een glimp op te vangen van het bekende tiki-taka:

De mooiste

De spreekwoordelijke koude douche kreeg Ajax dit seizoen in De Kuip te verwerken, maar vergeten wordt vaak dat de Amsterdammers er op fraaie wijze de score openden. Eriksen pikt de bal op eigen helft op en dan het geduld, de actie, het schot:

De uitwedstrijd bij Manchester United betekende een keerpunt in het seizoen van Ajax. Hier de winnende op Old Trafford door Toby Alderweireld:

http://youtu.be/2Bm6zCB2Ycs?t=1m40s

De pijnlijkste

Pijnlijk voor PSV, heerlijk voor Ismail Aissati en Ajax. Het jeugdproduct van de Eindhovenaren geeft zijn oude werkgever in de topper van vorige maand (2-0) de nekslag in de titelrace:

Gedurende het seizoen werd er wel eens lacherig gedaan over Lorenzo Ebecilio. Tegen Roda JC tekende de vleugelaanvaller in de Arena echter wel voor drie goals. Zijn tweede was de mooiste:

En dan verder nog…

…het doelpunt van trainer De Boer zelf, die nog altijd lekker meebalt en op de training. Miralem Sulejmani kopieerde twee weken later de goal: