Weer

Tussen twee storingen in scheen gisteren de zon. Zo werd april afgesloten met de warmste dag van de maand.

Intussen is het weerbeeld behoorlijk veranderd. Koelere lucht probeert terrein te winnen. In eerste instantie met onweer erbij, zo was vandaag merkbaar. Ook morgen zal het lokaal nog onweren. De warme lucht wordt voorlopig weer verdreven. Met een noordelijke wind komt koude lucht deze kant op, zo fris zelfs, dat de temperatuur op bevrijdingsdag hooguit tussen 8 en 10 graden gaat uitkomen.

Maar allereerst is het nog een stuk zachter, met vannacht bewolking, nevel, hier en daar mist en minima rond 10 graden.

Morgenochtend trekt vanuit het zuiden langzaam een nieuwe regenstoring het land binnen. Geholpen door de temperatuurstijging brengt deze in de loop van de dag regen, met onweer langs de oostgrens in de middag. Het noorden komt er het beste vanaf, met hier langdurig droog weer en ook redelijk wat zon. Koelere lucht stroomt met een noordelijke wind het westen van het land binnen met aan zee 14 graden, tegenover 20 graden langs de oostgrens.

Donderdag nog regen, vanaf vrijdag meest droog, maar veel te fris.