Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Vingerafdruk

De toegangspoortjes van mijn sportschool werken op vingerafdrukken. Maar deze worden niet altijd herkend. Mij is verteld dat het helpt als je je vinger achter je oor langshaalt, want daar is het vettig. Dat helpt inderdaad.

Even later ben ik druk bezig op een fitnessapparaat. Ik vang een gesprek op tussen de sportschoolbeheerder en een minder fortuinlijke man.

„Het systeem kent uw vingerafdruk echt niet. Weet u zeker dat u bestaat?”

U kunt zelf een ikje insturen op nrc.nl/ik