Video: iPhone-kunst van een van ‘s werelds grootste Youtube-legendes

Er zijn weinig dingen die je níet kunt met een iPhone. De krant lezen, spelletjes spelen, fotograferen, twitteren en, oh ja, bellen. Nu is er nóg een nieuwe vorm van iPhone-vermaak: een videoclip in de vorm van een puzzel. Je hebt er wel vier iPhones voor nodig.

De Youtube-legende Joe Penna, beter bekend als Mystery Guitar Man, heeft in de zes jaar dat hij video’s publiceert al twee miljoen Youtube abonnees aan zich weten te binden. Hij is gitarist, animator en filmmaker en iedere dinsdag post hij een nieuwe video op zijn kanaal waarin hij het beste van die drie vaardigheden combineert.

Afgelopen dinsdag was dat een nieuwe vorm van iPhone-kunst. Men neme vier iPhones, zes handen en een enorme voorbereiding en logistieke organisatie. Het resultaat is een knap gemaakt filmpje dat al meer dan zevenhonderdduizend keer bekeken is. Wellicht was dat nog meer geweest als hij voor een ander muziekje gekozen had, dat nu de sfeer oproept van een B-restaurant aan de Spaanse Costa Brava. Maar oordeel zelf.

Mystery Guitar Man heeft sinds 2010 ook een tweede kanaal waar hij making-of video’s post. Binnen zes uur stond het in Brazilië (waar Penna vandaan komt) in de top-3 van Youtube-kanalen met de meeste abonnees. Zie hier hoe Mystery Guitar Man men in zijn studio uitlegt hoe de videoclip is gemaakt:

En bekijk hier de productie van het filmpje, slide voor slide:

Het schijnt dat Mystery Guitar Man rondkomt van zijn Youtube-kanaal, waardoor hij genoeg tijd heeft om coole filmpjes te maken. Benieuwd naar ander werk? Dit mooie filmpje maakte hij in maart. Alle video’s van de Youtube-held vind je hier.

    • Mirjam Remie