Shortlist VPRO Bob den Uyl Prijs bekend

Vandaag is de shortlist bekend gemaakt van de VPRO Bob den Uyl Prijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige reisboek uit het afgelopen kalenderjaar. Aan de prijs, die dit jaar voor de negende keer zal worden uitgereikt, is een geldbedrag van 7500 euro verbonden.

De jury, bestaand uit Tweede Kamerlid Frans Timmermans, publiciste Petra Stienen, journalist Hassnae Bouazza en journalist Pieter-Bas van Wiechen, selecteerde uit een lijst van zestig inzendingen de volgende boeken:

Detlev van Heest, Het verdronken land
Otto Holzhaus, Vroeg of laat komt het goed
Pieter Steinz, Macbeth heeft echt geleefd
Anoek Steketee en Eefje Blankevoort, Dream City
P.F. Thomése, Grillroom Jeruzalem
Leendert van der Valk, Duivelsmuziek

De VPRO Bob den Uyl Prijs zal tijdens het VPRO Boeken Festival op 2 juni in Amsterdam worden uitgereikt.