Robben tekent nog niet bij - na klap van Ribéry

De klap die Franck Ribéry uitdeelde aan ploeggenoot Arjen Robben lijkt een rol te spelen in de onderhandelingen over contractverlening van de Nederlander bij Bayern München.

De vleugelspits weigert vooralsnog bij te tekenen en legt in het Duitse tijdschrift Kicker een verband met het incident dat plaatsvond in de rust van de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid.

De clubleiding van Bayern had wellicht de hoop dat met het bereiken van de finale van de Champions League vorige week de ruzie tussen de twee sterspelers tot het verleden zou behoren. Maar Robben is het incident niet licht vergeten. „Er zijn de laatste tijd veel dingen gebeurd”, zegt Robben in Kicker.

De Nederlandse international heeft de clubs voor het uitkiezen en wil „alles nog eens goed overdenken”. Zijn huidige contract loopt tot 2013. Bayern heeft Robben een aanbieding gedaan om het dienstverband met twee jaar te verlengen.

De vuistslag die Fransman Ribéry vorige maand uitdeelde, volgde op een uit de hand gelopen woordenwisseling over het nemen van een vrije trap. Ribéry kreeg al een boete en heeft zijn spijt betuigd. „Franck weet dat hij niet kan maken wat hij gedaan heeft”, stelt Robben. „Het zijn allemaal zaken die niet positief zijn, niet fraai.”

De Nederlander is vaak mikpunt van kritiek van erevoorzitter Franz Beckenbauer. De solistische speler was veel geblesseerd dit seizoen, maar mede dankzij de weer fitte Robben haalde Bayern voor de tweede keer in drie jaar de finale van Champions League.