Espresso met koningin Beatrix

Koningin Beatrix heeft haar bezoek aan Rhenen en Veenendaal ‘een fantastisch feest’ genoemd. ‘Ik zag er enorm tegenop,’ erkent de koningin. ‘Maar het was werkelijk een onvergetelijke koninginnedag.’ Ze neemt een slokje espresso.

Beeld NOS

Lachje

Koningin Beatrix heeft haar bezoek aan Rhenen en Veenendaal ‘een fantastisch feest’ genoemd. ‘Ik zag er enorm tegenop,’ erkent de koningin. ‘Maar het was werkelijk een onvergetelijke koninginnedag.’ Ze neemt een slokje espresso. ‘Mijn persoonlijke hoogtepunt was het traditionele wc-pot werpen terwijl Geert Wilders in de Verenigde Staten ten strijde trekt tegen de islamisering van de maatschappij.’ Wat vindt ze van de kritiek van Gordon dat de koninginnenacht in Amsterdam een saaie bedoening was? ‘Meneer Gordon vindt alles saai,’ antwoordt de koningin, ‘als hij zichzelf niet kan fotograferen terwijl hij zijn tong bij een jonge jongen naar binnen steekt.’ Minister-president Mark Rutte genoot zichtbaar meer van de oranjepret. ‘Dat lachje,’ zegt de koningin. ‘Vreselijk.’ Ze neemt nog een slokje espresso. ‘Hij diende zijn ontslag in met hetzelfde lachje!’ Wat heeft ze toen tegen hem gezegd? ‘Mark,’ zei ik. ‘Kun je één keer kijken alsof je niet net bent gepakt door Gordon?’ En wat was de reactie van de premier? ‘Hij schudde zijn hoofd en zei: “Ik ben genaaid door Wilders, mevrouw.”’