Dodental gekapseisde veerboot in India fors opgelopen

A passenger boat crosses the dirt-littered River Brahmaputra, one of Asia's largest rivers, on the eve of World Water Day in Gauhati, India, Wednesday, March 21, 2012. The river originates in Tibet, where it is known as the Yarlung Zangbo. (AP Photo/Anupam Nath) De vervuilde rivier Brahmaputra, een van de grootste rivieren van Azië, op archiefbeeld. Foto AP / Anupam Nath

De ramp met een volgepakte veerboot gisteren in het noordoosten van India heeft aan zeker 103 mensen het leven gekost. Hun lichamen zijn inmiddels geborgen. Ruim honderd mensen worden nog vermist.

Aan boord van de veerboot waren ongeveer 350 personen. Volgens de politie van de deelstaat Assam was de boot te zwaar beladen en waren er geen reddingsvesten aan boord.

De boot kapseisde op de rivier de Brahmaputra, een grote rivier die India en Bangladesh doorkruist en bijna 3.000 km lang is. Vermoedelijk sloeg de boot om als gevolg van harde wind en zware regen en brak hij in tweeën. Rond de honderdvijftig mensen die een plek hadden op het bovendek konden worden gered of brachten zichzelf in veiligheid.

Veel is nog onduidelijk, omdat communicatie lastig is vanwege het slechte weer en de afgelegen plek waar de ramp zich voltrok.