Dick Advocaat wordt na het EK trainer van PSV

Na het EK vertrekt hij als bondscoach van Rusland.

Rotterdam. Dick Advocaat is volgend seizoen trainer van PSV. Dat zei de 64-jarige Hagenaar gisteren tegen Voetbal International. Volgens de huidige bondscoach van Rusland, die gisteren ook bekendmaakte na het EK te stoppen bij de Russen, zijn hij en de Eindhovenaren er mondeling uit. „We moeten alles nog op papier zetten. Ik verwacht dat dit deze week wel zal gebeuren.” Advocaat zou in Eindhoven de eerder dit seizoen vertrokken Fred Rutten opvolgen. Sinds zijn vertrek uit Eindhoven trainde Advocaat Glasgow Rangers, het Nederlands elftal, Borussia Mönchengladbach, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, Zenit Sint Petersburg, België, AZ en nu dus Rusland. Over de reden van zijn vertrek uit dat land deed hij geen uitspraken. Novum