Christian Louboutin eist alleenrecht op handelsmerk rode schoenzool

A picture shows a shoe at a preview of an exhibition by French shoe designer Christian Louboutin showcasing 20 years of the famous red-soled shoes at the Design Museum in London on April 30, 2012. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS AFP

Schoenontwerper Christian Louboutin heeft gisteren zijn aanklacht tegen modehuis Yves Saint Laurent wegens het gebruik van de kleur rood verdedigd. Volgens de ontwerper heeft hij niet het patent op de kleur rood, maar wel op een specifieke plaats van die kleur: de zool van de schoen. Een lagere rechter in de VS verwierp Louboutins eis om compleet rode schoenen van Yves Saint Laurent uit de winkels te halen. Momenteel buigt een federale jury zich over de aanklacht. Eerder was juwelier Tiffany’s verwikkeld in een soortgelijke zaak, wegens hun blauwe doosjes. AP