Trouw

A woman holds a bunch of roses in a bridal store in the Brides street, in downtown Sao Paulo, Brazil, on February 4, 2012. The Brides street has 117 stores and offer many varieties of clothing, shoes, acessories, cars, photography and video services, negotiating about three million dollars a month with the sale and rental wedding dresses. AFP PHOTO / Nelson ALMEIDA - MORE PICTURES IN IMAGE FORUM
A woman holds a bunch of roses in a bridal store in the Brides street, in downtown Sao Paulo, Brazil, on February 4, 2012. The Brides street has 117 stores and offer many varieties of clothing, shoes, acessories, cars, photography and video services, negotiating about three million dollars a month with the sale and rental wedding dresses. AFP PHOTO / Nelson ALMEIDA - MORE PICTURES IN IMAGE FORUM AFP

Waaraan geven aangeschoten mannen het liefst hun geld uit? Juist: een vrouw. Dit is geen aansporing om een dagje een vrouw van lichte zeden te spelen. Nou ja, een beetje dan. Want met de illusie van liefde valt veel geld te verdienen. Maar daar hoef je geen orgasme voor te veinzen.

Je kunt de man ook de mooiste dag van zijn leven bezorgen. Letterlijk. Hijs je in een oude bruidsjurk, timmer van oude planken een provisorisch podium met trouwboog in elkaar en zet je allerverleidelijkste blik op. Trouwen: vijf euro. Knappe jongen die dat kan weerstaan. Een vriendin speelt voor ambtenaar van de burgerlijke stand en vraagt of de tortelduifjes elkaar eeuwige trouw beloven.

Het jawoord klinkt, de ring, de kus – je moet wat overhebben voor die vijf klinkende euro’s. En op de achtergrond speelt een bevriend bandje Mark Lanegans ‘Wedding Dress’: Would you put on that long white gown / And burn like there’s no more tomorrows. Op dat prille geluk moet uiteraard gedronken worden.

Toon Beemsterboer