Koninklijke familie feestelijk welkom geheten in Rhenen

Screenshot NOS.nl

De koninklijke familie is onder luid gejuich aangekomen in Rhenen. Bij de aankomst even na 10.00 uur werden rode, witte en blauwe ballonnen opgelaten.

Koningin Beatrix droeg een paarsblauwe jurk en hoed. Kinderen zongen het lied Welkom in Rhenen aan de Rijn. Burgemeester Joost van Oostrum heette de familie welkom, feliciteerde de koningin en prins Willem-Alexander, die vrijdag jarig was. Hij zei dat enorm naar de feestdag is uitgekeken.

Op het programma in de historische binnenstad van Rhenen staan onder meer demonstraties van traditionele Koninginnedagactiviteiten, zoals wc-pot gooien en touwtrekken. Verder wordt er geschilderd, gekookt en wordt de eeuwenoude Cunera-legende opgevoerd.

Later vandaag staat Veenendaal op het programma

Later vandaag bezoekt de familie het iets noordelijker gelegen Veenendaal. Daar passeren onder meer oude ambachten de revue. Modernere elementen langs de route zijn een energieopwekkende speeltuin en een modeshow met kleding van duurzame materialen.

Pieter van Vollenhoven is niet bij het bezoek aan Rhenen aanwezig vanwege een ontstoken voet. Hij sluit aan bij het eind van de route door Veenendaal. Prinses Anita kan niet bij de festiviteiten zijn vanwege een longontsteking. Eerder was al duidelijk dat prinses Mabel vanwege het ski-ongeluk van prins Friso niet aanwezig is.

Het bezoek van de koninklijke familie aan Rhenen en Veenendaal is hier live te volgen.