Beatrix spreekt van ‘onvergetelijke dag’ en noemt Friso in dankwoord

Koningin Beatrix zwaait naar alle mensen langs de looproute in Rhenen. Foto Reuters / Robin van Lonkhuijsen
Koningin Beatrix zwaait naar alle mensen langs de looproute in Rhenen. Foto Reuters / Robin van Lonkhuijsen Koningin Beatrix zwaait naar alle mensen langs de looproute in Rhenen. Foto Reuters / Robin van Lonkhuijsen

Koningin Beatrix heeft bij het uitspreken van haar dankwoord in Veenendaal verwezen naar prins Friso, die door een ski-ongeluk in coma ligt. “Het is jammer en verdrietig dat onze familie vandaag niet compleet is. Maar alle hartelijkheid en de goede wensen die we gevoeld en gehoord hebben, zullen wij doorgeven”, zei ze.

Ze bedankte Rhenen en Veenendaal op het eind van de wandeltocht door de plaatsen namens de hele familie voor de ‘indrukwekkende programma’s die in elkaar zijn gezet’. “U heeft ons werkelijk een onvergetelijke Koninginnedag gegeven.”

Mabel was vandaag door het ski-ongeval van haar echtgenoot van Friso niet aanwezig. Pieter van Vollenhoven liep alleen het laatste stuk van de tocht door Veenendaal mee vanwege een ontstoken voet. Door een ski-ongeval in 1964 heeft hij daar soms last van, zei hij voor de camera van de NOS. Prinses Anita was vanwege een longontsteking niet aanwezig.

Bekijk hier de sfeerimpressies van het bezoek van de koninklijke familie aan Rhenen en Veenendaal.