William en Kate zijn een jaar getrouwd. Waar blijft die baby?

De balkonscene van Wiliam en Kate, precies een jaar geleden. Foto AFP / Leon Neal
De balkonscene van Wiliam en Kate, precies een jaar geleden. Foto AFP / Leon Neal

Miljoenen mensen keken precies een jaar geleden naar het ja-woord van de Britse prins William en Kate Middleton voor het altaar in de Londense Westminster Abbey. Sindsdien zijn de hertog en hertogin van Cambridge, zoals William en Kate zich sinds hun huwelijk mogen noemen, onverminderd populair. Toch worden de fans een beetje ongeduldig, want waar blijft die koninklijke baby?

Al sinds het huwelijk (en zelfs daarvoor al) gonst het in de Britse en internationale (roddel)pers van geruchten over een zwangere Kate Middleton. Of zoals Entertainment Tonight het vorig jaar al in een ronkende introductie stelde:

“It’s official. The pressure in on, the world is waiting, the Kate-Middleton-babywatch has begun.”

Om vervolgens de pret meteen te drukken. Wellicht zou Kate “te dun zijn om zwanger” te raken.

De druk op het stel om zich voort te planten is dan ook hoog. Een jaar geleden zei de Britse biograaf Andrew Morton tegen persbureau AFP:

“If Kate is not pregnant in the next nine months, she’ll be defying 200 years of royal tradition.”

Tekenen aan de wand

Het was sinds de bruiloft dan ook slechts een kwestie van tijd voordat er werd gespeculeerd dat Kate wellicht helemaal geen baby’s zou kunnen krijgen. En ook adopteren zou niet mogelijk zijn. Niet dat veel mensen dat geloven, want bij de bookmakers wordt nog steeds geld ingezet op een aanstaande zwangerschap. Want dat Kate onlangs weigerde om pinda’s te eten moet toch wel een teken zijn?

Nu het stel dit weekend hun papieren bruiloft viert is de babywatch helemaal op het hoogtepunt. Dat de aandacht van William en Kate vorige week op een receptie vooral uitging naar een pasgeboren baby, was voor sommigen een duidelijk signaal. Kate and a baby is the same room, what does that mean Rob?

Nog geen baby, wel veel prullaria

Voorlopig valt er niks zinnigs te zeggen en moeten de babywatchers maar gewoon geduld hebben. Wellicht kunnen ze zich vermaken met de stortvloed van Anniversary-souvenirs die de afgelopen weken op de markt kwamen. Een DVD met hoogtepunten van het afgelopen jaar bijvoorbeeld, of een setje William en Kate barbiepoppen. Ook verkrijgbaar: speciale Earl Grey-thee, exclusieve whiskey en een stukje van de originele bruidstaart.

En dan is nog het Chinese bedrijf Guandong Enterprises Ltd. die tussen het massale aanbod probeert op te vallen met een mok met een foto van Harry en Kate in plaats van William en Kate. Een trucje dat vorig jaar ook werkte.

‘In huiselijke kring’

En die baby? Wellicht horen we daar over een paar maanden meer over. Het stel viert het jubileum namelijk “in huiselijke kring”. Ook wordt gefluisterd dat William en Kate naar Schotland vertrekken. Daar hebben de twee elkaar bijna tien jaar geleden leren kennen toen ze beiden studeerden aan de St. Andrews University en in hetzelfde huis woonden. Romantisch.