Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Vreemdsoortige opname NASA doet discussie over ufo’s weer opleven

U staat waarschijnlijk niet elke dag stil bij de SOHO; een ruimtesonde die sinds 1995 tot in elk geval eind dit jaar de zon observeert. Maar wat nou als deze Solar and Heliospheric Observatory deze week een ufo heeft gespot..?

Zo is dat, dan is de SOHO ineens een stuk sexyer. Afgelopen dinsdag was het zover: de sonde registreerde een onnatuurlijk gevormd voorwerp voor de lens. Beetje vreemd, zo dicht bij de zon. Alles hoort daar natuurlijk binnen een zucht verbrand te worden. Tenzij je buitenaards bent. Wat?

Vuiltje op de lens? Kan. Chemische reactie in het binnenwerk van de camera? Waarom niet. Een ruimteveer van aliens? Zeg nooit “nooit”.

Stel dat het een ufo is dan lijkt de opname van ESA en NASA uit te wijzen dat het om een ruimteveer gaat dat bestaat uit meerdere compartimenten, waarvan er één een soort ‘arm’ lijkt te zijn. En dat is dan weer eens wat anders dan de ordinaire vliegende schotel.