Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wetenschap

Partijleider Slob in september voor het eerst lijsttrekker ChristenUnie

Arie Slob wordt lijsttrekker van de ChristenUnie bij de verkiezingen van september. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Arie Slob zal bij de Tweede Kamerverkiezingen in september de lijsttrekker zijn van de ChristenUnie. Het landelijk bestuur van die partij droeg hem gisterenavond unaniem voor als dé kandidaat, staat te lezen op de website van de ChristenUnie.

Slob volgde een jaar geleden André Rouvoet op als fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Partijvoorzitter Peter Blokhuis stelt op de website van zijn partij:

“Arie heeft zich sindsdien ontpopt als een breed gedragen politiek leider van de ChristenUnie en liet zich de afgelopen dagen kennen als een gezaghebbend politicus.”

Slob heeft zin in zijn lijsttrekkerschap

Zelf heeft Slob er erg veel zin in, getuige zijn tweet vandaag:

Twitter avatar arieslob Arie Slob Daar gaat-ie dan: mijn voordracht tot lijsttrekker ChristenUnie! Ik heb er ontzettend veel zin in. #geloven #durven #doen

Op het congres van zaterdag 12 mei wordt de voordracht van Slob aan de leden gepresenteerd. De rest van de kandidatenlijst wordt op zaterdag 30 juni vastgesteld.

Het landelijk bestuur heeft ook een verkiezingsprogrammacommissie vastgesteld, onder leiding van Piet Adema. Campagneleider voor de Tweede Kamerverkiezingen is volgens de website van de ChristenUnie Gert-Jan Segers, directeur wetenschappelijk instituut van de kleine christelijke partij.