Sharon Dijksma stopt als Kamerlid

Sharon Dijksma, de langstzittende parlementariër, keert na de verkiezingen niet terug als Kamerlid voor de PvdA. Dat meldt TC Tubantia vanmiddag.

De oud-staatssecretaris heeft haar partijgenoten in een mail gemeld dat ze zich niet herkiesbaar stelt. Ze geeft als reden dat ze niet kan garanderen dat ze nog de volle vier jaar Kamerlid zal zijn als ze opnieuw gekozen zou worden.

De politica uit Enschede werd in 1994 Tweede Kamerlid. Ze is momenteel met zwangerschapsverlof en keert volgende maand terug in de Kamer. Ze was eerder in de race om burgemeester van Nijmegen te worden.

Ook Verhagen niet langer beschikbaar voor CDA-lijst

Gisteravond maakte Maxime Verhagen bekend bij Pauw & Witteman dat hij zich niet verkiesbaar stelt.

Verhagen zei:

“Ik zit deze week 26 jaar in het politieke vak. Ik heb mij iedere keer opnieuw de vraag gesteld: ben ik volledig gemotiveerd om dat de komende vier jaar te doen? Ik heb nu besloten om me niet beschikbaar te stellen voor de lijst.”

Hij stelt zich niet opnieuw verkiesbaar, omdat hij zich niet vier jaar wil committeren om in de Kamerzetels plaats te nemen. Ook wil Verhagen de nieuwe lijsttrekker “niet voor de voeten lopen”. Op de vraag of hij ooit nog een ministerspost zal invullen zei hij: “Zeg nooit nooit. Maar daar zal ik de komende tijd over na moeten denken.”

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.