Kortkolom binnenland

Duiker verdrinkt in haven van Harlingen

Leeuwarden. Een 27-jarige sportduiker uit Yerseke is gisteravond overleden nadat hij in het water reparaties uitvoerde aan de schroef van een vissersboot in een haven in Harlingen. De vader en broer van de man, ook op de boot aanwezig, waarschuwden de politie toen ze geen reactie kregen op klopsignalen. De sportduiker was toen zo’n tien à twintig minuten onder water, aldus een politiewoordvoerder. De man werd gereanimeerd, maar overleed later die avond in het ziekenhuis van Leeuwarden. (NRC)

Juwelier komt om na gewelddadige overval

Rotterdam. Een 46-jarige juwelier uit Den Haag is gisteren bezweken aan verwondingen die hij opliep bij een gewelddadige overval op zijn winkel. De overval vond gistermiddag om half één plaats bij juwelier Lapidee aan de Haagse Beeklaan. De man was zwaargewond toen de politie arriveerde. Hij werd gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Van de voortvluchtige overvaller – of overvallers, dat is onduidelijk – is nog geen signalement bekend. Vijfentwintig rechercheurs onderzoeken de zaak. (NRC)

Vrouw brengt eigen baby om het leven

Leeuwarden. Een 43-jarige vrouw uit Assen heeft gisteren haar veertien maanden oude dochtertje om het leven gebracht. De vrouw meldde gistermiddag bij de politie dat ze kort daarvoor haar baby in haar woning aan de Violenstraat had gedood. De vrouw was volgens een politiewoordvoerder in verwarde toestand. Hulpdiensten troffen het meisje aan in de woning. Er is reanimatie toegepast, maar het kind was al overleden. De vrouw is direct aangehouden en zit nog vast. Het exacte motief is nog onbekend. Het gezin zou bekend zijn bij de jeugdhulpverlening. (NRC)

Apeldoornse vrouw (19) vastgehouden in flat

Apeldoorn. Een 19-jarige vrouw uit Apeldoorn is vastgehouden in een flat in haar woonplaats, vermoedelijk tegen haar wil. Ze zag dinsdagmiddag kans weg te komen en alarm te slaan. De politie heeft een 21-jarige man uit Groningen aangehouden in verband met de gijzeling. In de flat werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De politie kon vanochtend nog niets zeggen over het motief voor de gijzeling. De verdachte zit vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. (Novum)

Meisje (6) verkracht bij speelplaats in Ede

Ede. Een zesjarig meisje is dinsdagavond vermoedelijk verkracht in de buurt van een speelplaats in Ede. Dat heeft de politie gisteren gemeld. Het kind vertelde haar ouders dat haar iets ergs was overkomen. In een ziekenhuis is geconcludeerd dat het meisje waarschijnlijk is verkracht. De dader is vermoedelijk een jongeman, aldus de politie. De verkrachting vond plaats in de buurt van een speelplaats aan de Spinozastate. Het was nog licht toen het kind daar speelde. De politie heeft vijftien rechercheurs op de zaak gezet. (Novum)