Herstelde Sneijder scoort na half jaar voor Inter

Wesley Sneijder heeft na een half jaar eindelijk weer gescoord voor Internazionale. De kleine middenvelder maakte gisteren zelfs twee treffers voor zijn Italiaanse werkgever. Inter won mede dankzij de Nederlander met 3-1 bij Udinese.

Sneijder had in oktober 2011 voor het laatst gescoord voor Inter. Hij verkeert bijna het hele seizoen in een vormcrisis en de afgelopen maand kwam daar nog een blessure bij. Zondag maakte Sneijder tegen Fiorentina als invaller zijn rentree. In Udinese kreeg de international van Oranje gisteren voor het eerst weer een basisplaats toebedeeld van Inter-trainer Andrea Stramaccioni.

Sneijder boog tegen Udinese in het eerste half uur een achterstand in een voorsprong om. Na zes minuten had de Braziliaan Danilo de thuisploeg aan een 1-0 voorsprong geholpen. Sneijder scoorde binnen vijf minuten tegen. Hij kreeg daarbij hulp van de Sloveense doelman Samir Handanovic, die mistastte op de niet onhoudbare schuiver van de Nederlander.

Sneijders tweede doelpunt was veel fraaier. Op aangeven van de Argentijnse spits Diego Milito lobde hij de bal op subtiele wijze over doelman Handanovic. De Argentijn Ricky Alvarez bepaalde de eindstand nog voor de pauze op 3-1 voor Inter.

Door de nederlagen van de Romeinse concurrenten Lazio en Roma – en het het verlies van Udinese – kan het kwakkelende Inter zich nog steeds plaatsen voor de voorronde van de Champions League van volgend seizoen. De achterstand op nummer drie Lazio bedraagt slechts drie punten. Napoli en Udinese hebben twee punten meer dan de nerazzurri.

Er staan nog vier speelronden op het programma in de Serie A, waarin Juventus en AC Milan om de titel strijden. Beide topclubs wonnen gisteravond met 1-0, waardoor Juventus drie punten voorsprong behoudt.