Video: adembenemende beelden uit de ruimte

Screenshot uit 'Outer Space' van Sander van den Berg.
Screenshot uit 'Outer Space' van Sander van den Berg.

Weer boekt een video van Nederlandse bodem succes op het web. Dit keer is het geen time-lapse, maar een bijzonder gemonteerd filmpje van twee minuten met ontzagwekkende beelden uit de ruimte. Ruim 250.000 keer bekeken.

Sander van den Berg maakte Outer Space met bestaande, stilstaande beelden van de NASA. Ze zijn gemaakt tijdens missies van de Cassini en de Voyager 1. De Cassini werd gelanceerd in 1997 en bereikte Saturnus in 2004. Inmiddels is de missie al twee keer verlengd. De Voyager 1 werd gelanceerd in 1977 , bereikte Jupiter en Saturnus en zweeft momenteel ergens héél ver weg (18 miljard kilometer) van de zon verwijderd in de stagnatiezone.

Het begin van het filmpje doet denken aan een draaiende vinylplaat, maar zodra er meer wordt uitgezoomd wordt duidelijk dat het de ringen rond Saturnus zijn. De gedragen muziek onder de beelden is van The Cinematic Orchestra. Kijk zelf.