Noord-Korea dreigt maar weer eens, Pakistan test raket met succes

De Noord-Koreaanse stafchef zegt over “moderne wapens” te beschikken die Amerika zouden kunnen treffen. Ri Yong Ho deed zijn uitspraak vandaag op de viering van de tachtigste verjaardag van het leger van de Democratische Volksrepubliek.

De wapens zouden de Verenigde staten “in een klap” kunnen verslaan. Maandag schermde Pyongyang al met “buitengewone acties” die de hoofdstad van Zuid-Korea met de grond gelijk zouden maken.

Naar wordt aangenomen beschikt Noord-Korea over nucleaire wapens, maar niet over de technologie om deze op lange afstandsraketten te monteren. Eerder deze maand mislukte een test met zo’n raket nog.

Sucvccesvolle test met raket Pakistan

Ondertussen slaagde Pakistan vandaag wel in het succesvol uitproberen van een ballistische raket die ook een nucleaire kop kan dragen. Het leger meldt dat het nu een bereik heeft tot Beijing en Oost-Europa. Ook India behoort tot de mogelijkheden.

India en Pakistan vochten al drie oorlogen uit sinds de onafhankelijkheid van Brits India in 1947. Regelmatig testen beide landen raketten en stellen elkaar hiervan op de hoogte. India deed it vorige week nog voor het eerst met een lange afstandsraket.