Eerste zege van tennisster Kiki Bertens op WTA-tour

Goede prestaties van Nederlandse tennissers: Bertens, Rus, Sijsling en Schoorel winnen.

Rotterdam. Tennisster Kiki Bertens heeft gisteren voor het eerst in haar carrière een wedstrijd op het hoogste niveau (de WTA-tour) gewonnen. De 20-jarige speelster uit het Zuid-Hollandse Wateringen was in de eerste ronde van het toernooi in het Marokkaanse Fez te sterk voor de Poolse Urszula Radwanska. Ze won met 6-4 en 7-5.

Radwanska staat 92ste op de wereldranglijst, Bertens 149ste. Bertens was via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, dat op gravel wordt gespeeld. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de als zesde geplaatste Chanelle Scheepers uit Zuid-Afrika, de nummer 43 van de wereld.

Ook Arantxa Rus bereikte in Fez de tweede ronde. De 21-jarige tennisster uit Monster (Zuid-Holland) was gisteren met 6-4, 5-7 en 7-6 te sterk voor de als zevende geplaatste Tsjechische Klara Zakopalova.

Rus en Zakopalova werden maandag onderbroken door de invallende duisternis, waardoor ze gisteren nog twee games en een tiebreak moesten spelen. De mondiale nummer 95 neemt het in de volgende ronde op tegen de Spaanse Laura Pous-Tio of Olga Govortsova uit Wit-Rusland.

Igor Sijsling en Thomas Schoorel zijn gisteren doorgedrongen tot de tweede ronde van het challengertoernooi in Napels. De als derde geplaatste Sijsling klopte de Italiaan Daniele Giorgini (6-4 en 6-4). De als zesde geplaatste Schoorel won met dezelfde setstanden van de Fransman Romain Jouan. Novum