Bayern door naar finale Champions League na strafschoppen

Bastian Schweinsteiger (C) viert de overwinning samen met zijn teamgenoten in het Bernabeu stadion in Madrid. Foto AFP / Pierre-Philippe Marcou
Bastian Schweinsteiger (C) viert de overwinning samen met zijn teamgenoten in het Bernabeu stadion in Madrid. Foto AFP / Pierre-Philippe Marcou Bastian Schweinsteiger (C) viert de overwinning samen met zijn teamgenoten in het Bernabeu stadion in Madrid. Foto AFP / Pierre-Philippe Marcou

In een thriller van een halve finale heeft Bayern München het felbegeerde ticket voor de finale van de Champions League gepakt. Na strafschoppen bleek de Duitse club net sterker dan de Koninklijke uit Madrid.

Na negentig minuten stond er 2-1 in het voordeel van Real op het scorebord. Dezelfde score wist Bayern in de heenwedstrijd te halen en dus moest er verlengd worden. In dat extra half uur wist geen van beide ploegen het net te raken, met een penaltyreeks als gevolg.

Voor Real gingen Cristiano Ronaldo, Kaká en Sergio Ramos de mist in. Bij Bayern verzaakte Kroos te scoren. Bastian Schweinsteiger schoot de spanning uiteindelijk uit de wedstrijd, door koelbloedig zijn strafschop te benutten en daarmee zijn club naar de finale te helpen.

De winnende pingel van Schweinsteiger:

Eerder in de wedstrijd scoorde Arjen Robben het enige, maar belangrijke uitdoelpunt voor de club uit München, uit een strafschop. Dat in een lange fase waarin Bayern het overwicht had en Real loerde op de kans. Het eerste doelpunt voor Madrid ontstond ook al uit een penalty, benut door Cristiano Ronaldo. Hij maakte binnen een kwartier het tweede doelpunt.

In de finale, op 19 mei in eigen stadion, treft Bayern het Engelse Chelsea, dat zich dinsdag ten koste van Barcelona al plaatste.

Aardig weetje bij de halve finales:

Bayern München is de enige club in deze fase van het miljoenenbal met nul euro schuld, zo schrijft AD-columnist Chris van Nijnatten. De financiële huishouding van tegenstander Real Madrid is een stuk minder florissant, met 590 miljoen euro schuld. Chelsea staat volgens Van Nijnatten op een schuld van 893 miljoen euro schuld, en het gisteren uitgeschakelde FC Barcelona heeft een schuld van 578 miljoen euro schuld. Een totale som van dik twee miljard.

De doelpunten

Ronaldo maakt de 1-0 voor Real:

Ronaldo maakt de 2-0 voor Real:

Robben maakt de 2-1 voor Bayern: