Chelsea naar finale Champions League

De spelers van Chelsea vieren het bereiken van de finale.
De spelers van Chelsea vieren het bereiken van de finale. Foto AFP / Josep Lago

De Spaanse titelhouder Barcelona is er niet in geslaagd de opgelopen schade te herstellen tegen Chelsea. Met een 2-2 gelijkspel pakt Chelsea vanavond een ticket naar de finale van de Champions League.

Na de 1-0 thuiszege was het gelijkspel van vanavond voldoende om de finale te bereiken. Al na de eerste helft stond de 2-1 stand op het scorebord, nadat Chelsea-aanvoerder John Terry vroeg in de wedstrijd met rood het veld moest verlaten. Terry gaf, zonder dat de bal in de buurt was, een knietje in de rug van Sanchez.

Busquets bracht Barcelona op een voorsprong, en dankzij Iniesta liepen de Spanjaarden verder uit.

flashvars="tcmid=tcm:5-1260827">

Ramires zorgde vervolgens dat Chelsea onmiddellijk terugkwam.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Barcelona een enorme kans om verder uit te lopen op Chelsea nadat Messi onderuit werd gehaald door Drogba en een penalty kreeg. Messi benutte de kans niet, hij schoot op de lat. Een zeldzame, dure misser voor de speler. In de laatste minuut maakt Torres de tweede treffer voor Chelsea en gaat daarmee eervol naar de finale.

Chelsea moet in de finale vier spelers missen, een record, omdat ze geschorst zijn. Terry, Ivanovic, Meireles and Ramires moeten de wedstrijd van de zijlijn meemaken.