Brinkman doet mee met de Onafhankelijke Burger Partij

Voor aanvang van het Kamerdebat vanmiddag maakte Hero Brinkman bekend dat meedoet aan de verkiezingen met een eigen partij. Vanavond maakte hij de naam bekend: Onafhankelijke Burger Partij. Foto Reuters / Paul Vreeker

De partij waarmee Hero Brinkman meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen heet de Onafhankelijke Burger Partij (OBP). Dat maakte Brinkman vanavond bekend bij Pauw & Witeman.

Met de naam wil Brinkman duidelijk maken dat het bij zijn ‘onafhankelijke’ partij vooral ‘ om de burger’ draait. Toen hij vanmiddag, voor aanvang van het Kamerdebat, liet weten dat hij met een eigen partij meedoet aan de komende verkiezingen, zei hij al dat hij ‘voor de de burger’ wil staan en niet ‘voor Europa en meer regels’. De oplossing voor de crisis is wat Brinkman betreft het verlagen van belastingen, omdat daar de economische groei mee bevorderd wordt.

Aan tafel bij Pauw & Wiiteman stelde de ex-PVV’er vanavond dat hij voldoende kandidaten heeft om met een kieslijst van 15 kandidaten te komen.

De verkiezingen vinden plaats op 15 september.